Mobil logga 2

MEDI YOGA, MEDICINSK YOGA

Medi Yoga är en terapeutisk, lugn, mjuk medicinsk yoga som verkligen passsar alla oavsett ålder.

Mediyoga (kallades tidigare för Medicinsk yoga) hjälper många människor med stressrelaterade problem, vid utbrändhet eller risk för utbrändhet , sömnsvårigheter,  högt blodtryck, matsmältningsproblem, migrän, huvudvärk och människor med stelhet, rörelseproblem och olika smärtor i ex. axlar, nacke,rygg och höfter.

Den är väl utprövad och dokumenterad genom forskning och används idag på 200 sjukhus och vårdcentraler i Sverige och Norge
(källa Mediyoga institutet), bl.a till patienter med högt blodtryck, vid utbrändhet sömnsvårigheter och andra olika stressrelaterade problem,  smärtproblematik , ångest och depression,förmaks-flimmer och hjärtsvikt, , inom psykiatrin och cancer.  
Yogan har små rörelser och är inte fysiskt krävande, den  går att utföras både liggandes och sittande på en stol vilket underlättar för många med smärtor och rörelsebesvär.
Därför passar den också för dig som har svårt att utöva "vanlig" yoga men ändå vill  ta del av yogans läkande effekter.

Vår studio är uppvärm med behaglig terapeutisk värme
(IR värme), ca 23-25 grader och hjälper  till att stärka olika läkeprocesser.
Kombinationen Mediyoga och vår terapeutiska värme i studion hjälper dig att få ut mer av din Mediyoga, du kommer att märka stor skillnad i både kropp och sinne. Värmen mjukar upp dina muskler och leder, du blir mer smärtfri, fri från stress, får ökad rörlighet och känner dig avslappnad, lugn och mjuk i din kropp!
Du  behöver inte orora dig för att det känns brännande eller för varmt, känslan är en mjuk härlig värme!

Kroppen spänner sig vid kyla och slappnar av med värme så du får också den välgörande och viktiga avslappningen.
Du slappnar av och släpper stress och spänningar.
Effekterna är minskade stresshormoner, bättre sömn, ett lugnare och tryggare sinne, mindre smärta, ökad rörlighet samt en bättre möjlighet för kroppen att läka och återhämta sig. 

Även värmen men har dokumenterade positiva effekter och används för muskelbesvär, stelhet och värk, stela leder, kroniska ledsjukdomar reumatism,artrit, stelhet i axlar och nacke, wiplash,
kalla händer och fötter och reumatism och hudproblem .

Vår kursledare Lena Rosenblom arbetar som undersköterska, mindfulnessinstruktör och med ortopedisk medicinsk massage inriktad på behandling av huvudvärk 
Start fredagen den 9/3 kl 10.00
6 ggr
Pris: 1095:- inkl. moms

Du anmäler dig genom att skicka ett mail till info@hotyogahelsingborg.se,
ange ditt namn, din postadress och tel nr
eller
Ring 042-450 6800, 0708-263026

Varmt Välkommen!

MEDI YOGA, MEDICINSK YOGA