Mobil logga 2

Nyhet Medi Yoga!

Öppen klass med
Medi Yoga!

Nu kan du som är dagtidsledig träna 
Medi Yoga på fredagar kl.10 på en öppen klass med drop in, 10 kort eller något av våra olika månadskort.
Om du inte har ett kort kan du köpa det på plats i studion en stund före klassen.
Första tillfället är redan på fredag 9/3 kl.10.00. 
Vi är tacksamma om du bokar dig på vårt bokningssystem så vi vet hur många som kommer.

Om du har missat något tillfälle från tidigare kurs i Medi Yoga kan du också ta igen det på klassen.

Vill du hellre fortsätta att gå en kurs i Medi Yoga finns det fortfarande några platser kvar på kursen som startar torsdagen den 8/3 kl. 19.00.

Det finns mycket dokumenterat om Mediyoga, man vet att den ger positiva hälsoeffekter vid en mängd olika problem som ex. stressrelaterade problem, vid utbrändhet eller risk för utbrändhet , sömnsvårigheter,  högt blodtryck, matsmältningsproblem, migrän, huvudvärk och människor med stelhet, rörelseproblem och olika smärtor i ex. axlar, nacke,rygg och höfter.

Tillsammans med den terapeutiska värmen (IR) som vår studio är utrustad med kan den positiva effekten av din Mediyoga  bli ännu strörre, du får helt enkelt ut mer av din yogaträning.
När man tränar Medi yoga hos oss är yogasalen uppvärmd till 23-25 grader.  Den behagliga värmen mjukar upp dina muskler och leder, lindrar värk och du får den viktiga och välgörande avslappningen och släpper stress.

Du  behöver inte oroa dig för att det känns brännande eller för varmt, känslan är en mjuk härlig värme!

Precis som för Medi Yogan finns många dokumentrade positiva effekter av den teraputiska värmen som vi har.

Den hjälper till med kroppens läkning, rehabiliterar snabbare, vitaliserar huden, förbättrar cirkulationen, ger smärtlindring för leder muskler och olika andra problem med smärtor, ökar nivån av syre och vita blodkroppar i ditt blod och påskyndar läkningen av inflammationer och förslitningar.

Forskningsstudier har också påvisat att yoga ger förbättring för personer med fibromyalgi och att IR värme, den terapeutiska värme som vi har är till stor hjälp vid reumatism, studien visade en förbättring med 30 %. 

En del menar också att den stimulerar produktionen av kollagen i din kropp vilket är en byggsten för våra vävnader.  Det kanske är därför många upplever att de får fin, friskare och elastisk hud när de tränar yoga i vår värme.
Vi har nyss skapat en facebook grupp
Medi yoga med terapeutisk värme i Helsingborg.
Tanken med den är vi ska kunna gå in där och dela med oss av erfarenheter och tips.
Gå gärna med i gruppen och dela med dig av dina erfarenheter!
Välommen!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln