Mobil 5

Den vikiga flexibiliteten!

DEN VIKTIGA FLEXIBILITETEN
Workshop med Henrik Schmidt

Flexibilitet är en aspekt av hälsa som många människor försummar då vi ofta är väldigt fokuserade på att bygga styrka eller muskler.

Men flexibilitet är viktigt eftersom spända muskler kan skapa problem i hela kroppen. Spända muskler i ryggen och nedre delen av kroppen kan orsaka ryggbesvär och när du förbättrar din flexibilitet kan du förebygga och behandla sådan smärta.

Ett exempel på det är om hamstrings är ”tighta” dras bäckenet ner och det kan skapa mer tryck för nedre delen av ryggen. Dessutom blir det mindre stress på ryggraden när höftböjarmuskelaturen och bäcken muskler är flexibla.

Tighta muskler minskar vår rörelseförmåga i hela kroppen och genom att ökad flexibilitet så kommer du också bli starkare utan att behöva bygga mer muskler. Spänningar i musklerna påverkar också cirkulationen, vilket kan förhindra näringsämnen och syre från att korrekt rör sig genom kroppen. När musklerna är mer flexibla skapas förbättrad cirkulation. Vi vet också att spända muskler eller en stram kropp i många fall kan leda till stress och påverkar till och med vår andning.

Under denna workshop kommer vi gå genom hela kroppen (höfter, hamstrings, axlar och bakåtböj) för att öka din flexibilitet. Det blir en blandning av yin, yang, dynamisk stretching och PNF-teknik (proprioceptiv neuromuskulär facilitering). Den här workshopen är för alla och du behöver inte ha några förkunskaper alls.

Ett utmärkt tillfälle för dig som vill utveckla din flexibilitet och hitta din fulla potential med din kropp. Hoppas vi ses på denna workshop. Vi har ett begränsat antal platser och Henrik brukar ha fullt på sina workshops så boka så snart som möjligt för att garantera din plats.

Tid:  8/10 kl. 13.00 - 16.00  hos oss på Hot Yoga Helsingborg  
Pris: Endast 295:-

Du anmäler dig genom att betala in avgiften till Bank-Giro 5058-4648

Varmt Välkomna!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln